Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

13 Mart 2017 Pazartesi

Eiweißbrot 2. tarif-Low Carb

Diyet yapanlar  ve spor yapanlar için  unsuz yapılan bol proteinli bir ekmek , oğlumun isteği üzerine  yaptım.
Daha önce birkaç deneme yapmıştım  ama çok sert bir ekmek olmuştu.Ama  bu tariften sonra başka deneyeceğimi sanmıyorum. Sonunda bazı malzemeleri değiştirerek uygun ekmeği bulduğuma inanıyorum.
 Yapılısı oldukça kolay :)

Malzemeler :
4 yumurta
500 gr. quark (yoğurt)
250 gram yulaf kepegi
5 yemek kaşığı badem unu veya  ezilmiş badem
5 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
5 yemek kaşığı ayıklanmış kabak çekirdeği 
5 yemek kaşığı keten tohumu ve susam karısımı
1 cay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
kalıbı yağlamak için az tereyağı

Yumurta ve tuzu birlikte çırptıktan sonra  yoğurdu ilave edip tekrar karıştırın.Ouark çok kati bir süt ürünü yapı olarak süzme yoğurda benziyor. Eğer normal yoğurt kullanacaksanız malzemelerinizi ona göre ayarlayın. Sonra geri kalan malzemeleri de ekleyip   2 dakika kadar karıştırın iyice karışmış olması gerekiyor . Kek kıvamından biraz daha katı bir hamur oluyor. Kalıbınızı  yağlayıp  biraz susam atın ve her yerine yapışması için kalıbı sallayıp yaptığınız hamurunuzu içine dökün. Silikon kalıplar bu ekmek için çok uygun oluyor çıkarması daha kolay :) üzerine arzunuza göre çekirdekleri serpiştirip önceden 250 derece ısıttığınız fırına koyun ve fırın ayarını 190 dereceye getirin. 15 dakika sonra fırın ayarını 160 dereceye getirin ve 45 dakika daha pişirin. Piştikten sonra ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.Tam soğumadan dilimlemeyin. Afiyet olsun.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.