Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

26 Nisan 2016 Salı

Haseki Sultan Pilavı

Bildiğiniz bulgur pilavlarından biraz daha değişik olan bu pilavın yanında başka bir yemek yapmanıza gerek olmayacak . Zaten başlı başına ana yemek gibi :) Belki hafif bir çorba ve salata.... Benim yaptığım malzeme ile orta boy bir tencere dolusu pilav oluyor, siz ailenizdeki kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.



3 yemek kasigi tereyağı
1 türk kahve fincanı sıvı yağı
1 patlıcan
1 kabak
1 kapya biber
1 yesil biber
1 adet soğan
3 adet patates
3 diş sarımsak
250 gr.kusbaşından daha kücük dogranmış et ( dana ve koyun eti) arzunuza göre tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz.

300 gr. pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı kuru reyhan ( taze reyhan daha güzel oluyor) 🍃2 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber






Yapılışı : 
Bütün sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları tüm olarak bırakın.
Etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekene kadar pişirin,sıvı yağını ilave edip etleri hafif kızartın.Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip hafif soteleyin. Kabak, patates, biber, sarımsak ve patlıcanı ilave edip 2 dakika kavurun. Bulgurunu ilave edip karıştırın, tuz ve karabiberi ekleyin Üzerini gececek kadar kaynamış su ilave edin.Suyunu çektikten sonra reyhanı üzerine serpiştirin ve kızdırılmış tereyağını ilave edip tencerenizin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapmadan önce pilavınızı karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.




1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.