Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Temmuz 2015 Cuma

Kolay Çilek Reçeli

Klasik yöntemdeki gibi çilekleri şekerle bekletmeye gerek kalmadan üzerindeki köpükleri toplamadan daha pratik bir şekilde çilek receli nasıl yapılır.Bu tariften sonra  başka deneyeceğimi sanmıyorum. Bir sürüde  fotoğraf cektim aralarında secim yapamayınca hepsini paylaşıyım dedim :)





1 kilo çilek 
1 kilo şeker
1  cay kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı limon tuzu
 Öncelikle çileklerinizi temizleyip yıkayın. Tencerenize yıkanmış çileklerinizi alin  altta biriken suyunu dökmenize gerek yok.  tereyağını ilave edip kaynama başladıktan sonra 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra sekerini ilave edin.Tencerenizi sallayarak seker ve çileğin karışmasını sağlayın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 8 dakika daha kaynatıp sıcakken cam kavanozlara   ağzına kadar doldurup kapaklarını kapatın.Kavanozları ters cevirin soğumaya bırakın.Serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.







1 yorum:

  1. Ellerine sağlık denedim biraz sulu oldu tadı nefis tarifin için tesekkürler helal et paylaşım yapınca senide etiketliyeceğim sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.