Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

26 Haziran 2015 Cuma

Kuzu Ciğer Sarması



1 adet kuzu ciğeri
1  adet k
uzu gömleği
1 Büyük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
2  taze soğanın yeşil  kısımları
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 Çay kaşığı kuru nane
1 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Tuz, karabiber,pul biber
Kaynar su
Yapılışı :
Kuzu gömleğini bir kaseye alıp üzerine sıcak su ilave edip çözülmesini bekleyin.Sıcak suda kuzu gömleği normal boyutlarına gelecektir.

Tencerenize  yağı  koyup, dolmalık fıstıklarla ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerleri ekleyip sürekli çevirerek pişirmeye devam edin.


Sonra yıkanıp  süzülmüş pirinçleri ilave edin.
Pirinçleri kavururken ince doğranmış  ye
şil soğanı , kuş üzümü, kuru nane ve dereotunu,maydanozunu  ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.

  1 su bardağı kaynar su ilave edip,kaynamaya başlayınca altını kapatıp demlendirin.
Çözülmüş kuzu gömleklerini   bıçakla kesip, içerisine iç harcı koyun.
Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sardırın, sardığınız taraf alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 C  fırında nar gibi oluncaya kadar fırınlayın.
Sıcak  servis yap
ın. Afiyet olsun.
 




Kuzu gömleği nedir ?
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.