Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Ocak 2015 Cuma

Patates Ekmeği


4-5 büyük haşlanmış  ezilmiş patates
1 kilo un
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yas maya veya instant maya
Arzuya göre 2 cay bardağı cig krema
1cay bardağı ilik su ( suyunu hamurun kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )

Patatesleri, unu,tuzu, zeytinyağını, kremayı  yoğurma kabınıza alin. Mayayı ilave edin,suyu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak. Mayalanmaya bırakın,mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alin, kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuzu ayırın.(Bu malzeme ile 3-4 ekmek yapıyorum. Kalıplarımın hepsi ayni büyüklükte degil) kalıba aldığımız hamurumuzu bolca unlayıp keskin bıcakla üzerine cizikler atın,  yine 30 dakika kadar dinlendirin. Kalıpta yapmak istememiyorsanız istediginiz büyüklükte ekmekler yapin, normal firın tepsisinde yapın.180 derecede ısıtılmış fırından 40 -45 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.