Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Kasım 2014 Cuma

Çörekotlu Peynir





Sütler çiğ olarak ( eğer sütünüz yeni sağılmışsa sütün o sıcaklığı mayalama için uygundur ) ya da çok az ısıtılarak mayalanır. 10 litre süt için peynir mayasının kapağı ile bir kapak yeterli, siz kendi mayanızın üzerindeki talimatlara göre mayalayın.

Mayalama sıcaklığı yaklaşık 30 derecedir. 
Süt 1-2 saatte pıhtılaşır. Pıhtılaşan peynirinizi keskin bir bıçakla  birbirinden ayirin.Yesil suyu çıksın. 






Daha sonra bir kat pıhtı, bir kat  cörekotu katılarak bez bir torbaya alınır. 


 İşlem bittiğinde  torbanın ağzı kapatılıp iki taş arasına sıkıştırılarak veya üstüne tahta ağırlık konarak süzülmeye bırakılır. Beş altı saat süzüldükten sonra elde edilen teleme, kalıp olarak ya da bir tezgah üzerinde el büyüklüğünde 2-3 cm. kalınlığında dilimlere bölündükten sonra tuzlanır ve salamuraya atılır.





 Tuzladığınız zaman cıkan suyunu peynirlerin üzerine dökün. 

Kavanozunuza koyarken her 2-3 sırada bir tekrar tuzlayın. Tuzunuz mutlaka kaya tuzu olmalı.Peynirinizin üzerine su ilave etmeyin bu şekilde tuzlu olarak bırakın.Çünkü ertesi gün peynir içindeki suyu salacaktır, bu su peyniri korumaya yeterli oluyor . Su eksik  olursa kaya tuzunu su ile birlikte kaynatıp soğutun, üzerine ilave edin. Peynirler, 2-3 ay  salamurada dinlenmeye bırakılır.  Afiyet olsun.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.