Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Böğürtlen Reçeli


Kızım ve eşimin ellerine sağlık baya toplamışlar ama sadece 1 kilosuna kıyabildiler :)
Malzemeler :

1 kilo böğürtlen
1 kilo seker
1 cay kaşığı limon tuzu veya 1 limonun suyu






Böğürtlenlerin üzerine sekerini ekleyip 2-3 saat  bekletin. Böğürtlenler  sekeri bünyesine çekip suyunu salsın diye.
Benim böğürtlenlerim çok fazla su bırakmadılar.Onun için üzerine yarim su bardağı kadar su ilave ettim.







Reçeliniz kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alin  yoksa reçelin bozulması çabuklaşır hemde rengi güzel olmaz. Bu asamada  1 tatlı kaşığı tereyag atin, rengi parlak olur ve çok köpürmez.Kaynamaya başladıktan 30-35 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir tasım daha kaynatıp ocaktan alin. kaynaması tam durduğunda sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatın . Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bögertlen recelide cok lezzetli mayhos güzel olur ellerine saglik cnm agoz tadiylan yemek nasip olsun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.