Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Haziran 2014 Çarşamba

ÖN MAYA NASIL YAPILIR ? Poolish-Levan




Bu maya, ekmek yapmaya baslamadan önce yapmanız gereken bir mayadır. Genelde fransız mayası diye bilinir.Eksi maya gibi olmasa da tıpkı eksi mayada olduğu gibi göz göz, dağılmayan ve çabuk bayatlamayan ekmekler için süper bir mayadır.Hazırlaması kolay bekleme süresi 2-3 saattir.Aksamdan hazırlayıp sabahta kullanabilirsiniz.Maya artınca ağzı kapalı olarak 3-4 gün buzdolabında bekletip tekrar kullanabilirsiniz.

Bu maya ile yaptığınız ekmeklerin tadına doyamıyacaksınız , benden söylemesi :)

YAPILISI :

1,5 su bardağı beyaz un
1 su bardağı 
ılık  su
1/2 çay kaşığı instant maya

Malzemeleri  cam-porselen-seramik veya ahşap bir kase içinde tahta kas
ık karıştırın.Metal kullanmayın.

Ağzına streç folyo veya kapakla kapatıp ılık bir yerde 3-4 saat bekletin.Kullanılmaya hazırdır.
Bu ön mayayı baz
ı ekmek tariflerimizde kullanacağız.  Onun için bir kenara yazmayı unutmayın.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.