Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

25 Mart 2014 Salı

Saç Kavurma




500 gr kusbasi kuzu veya koyun eti
3-4 sivri biber
3 domates
2 adet orta boy sogan
5-6 dis sarimsak
2 yemek kasigi tere yag
4 yemek kasigi zeytin yag
1 cay bardagi süt
tuz,karabiber,pul biber ve cok az tarcin

Etlerinizi  aksamdan süt ,zeytinyagi, tuz ,karabiber ve yarim  dogranmis soganla karistin.Ertesi gün dinlenmis etlerinizi saciniza koyun ve suyunu cekene kadar pisirin, suyunu cektikten sonra tereyagini ekleyin.küp dogranmis soganlarinizida ekleyip kavurun, yesil biberleri ve dogranmis sarimsaklarida ekleyin. Etleri sacin tam ortasina gelecek sekilde toplayin ve  sacinizin kenarina dogranmis domatesleride koyup kapagini kapatin .5 dakika kadar kapak kapali olarak pisirin. Sonra kapagini acip tuzu ve karabiberi yeterli degilse az daha ekleyin en son cay kasiginin ucunda tarcinida ekleyin karistirin.2 dakikada öyle pistikten sonra lavas ekmegiyle sicak servis yapin.






Üstünede közde kahve iyi gider degil mi ?





5 yorum:

  1. evet evet kahve çok iyi olur. ellerinize sağlıklar.kavurmanın böylesi yemede yanında yat

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor bayıldım doğrusu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çook lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Oh mis hemi de geceden süte yatırılmış. Çok lezzetli olur. Ellerine sağlık canım. :) G+

    YanıtlaSil
  5. Of of yapılırmı bu? Hani bize :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.